Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kostpolitik

Cismofyttens kostpolitik

 

Køkkenet i Cismofytten serverer stort set kun økologisk mad, minimum 95 %.

Fjerkræ er halal slagtet.

Kosten er varieret og vitaminrig. Sukker anvendes kun i den almindelige madlavning, men ellers bruges der ikke sukker. Sukker anvendes kun hvor det er nødvendigt med den ene undtagelse at der er lidt sukker/kanelsukker på risengrøden.

Kosten skal bestå fortrinsvis af fisk, fugl, grønt og grød. m.v. pga. de forskellige kulturer erstattes kød med anden proteinrig kost.

Ugens menu skrives på infotavlen og udsendes hver uge via intranette.

Om eftermiddagen serveres hjemmebagt brød af forskellig slags samt frugt/grønt til såvel vuggestue som børnehave.

Morgenmad og eftermiddagsmad er for alle børn i Cismofytten.

Til morgenmad tilbydes: havregryn- og grød, naturel yoghurt, og nybagte boller/brød, som er tilberedt dagen før og som bages om morgenen.

Frokost

Når vi spiser frokost har vi fast bordskik, hvor man bliver siddende til (næsten) alle er færdige med at spise. Man taler sammen stille og roligt og lytter til hinanden og hjælper måske hinanden med madpakkerne og når der skal ryddes op.

Den gode sunde kost suppleres i dagligdagen med bevægelse.

 

-          Frokost tallerken modellen hver dag udarbejdes efter modellen 50 % grønt – 25 % fugl,fisk, protein – 25 % tilbehør som hovedregel.

-          Der serveres ikke kød

-          Alt er halalslagtet

-          Maden er lavet af friske råvarer

-          Der skal være stor variation i kosten

-          Kosten skal være farverig og indbydende at se på

-          Krydderier anvendes, selvfølgelig beregnet i.f.t. børn

-          Boller, brød m.v. skal være af fortrinsvis rugmel, kerner og andet

-          Ingen færdigprodukter af nogen art anvendes. Dåsemad, pulver grød, knækbrød og lignende anvendes yderst sjældent og kun i nødstilfælde

 

-          Mandag                  suppe/grød dag

-          Tirsdag                    fisk

-          Onsdag                   grønt

-          Torsdag                   fugl

-          Fredag                    kold mad bestående af rugbrød, pålæg og evt lun ret

 

Køkkenassistenten foretager egenkontrol og har deltaget på hygiejne kursus.